Thuis Fitness Materiaal

Gepubliceerd jul. 10, 22
7 min read

Cardio & Home Gym - Sport & Outdoor

Dumbells zijn misschien wel de meest veelzijdige trainingsgewichten die er zijn - Thuis fitness materiaal. Je kunt met een goede dumbellset vrijwel je gehele lichaam trainen en ze zijn dan ook in elke sportschool te vinden (6kg kettlebell). Ook voor thuis zijn dumbellsets een goede investering. Ze nemen daarbij ook nog eens weinig ruimte in beslag, waardoor je ze gewoon in een kast legt of onder de bank rolt als je ze uit het zicht wilt hebben.

Hierdoor zijn ze heel duurzaam en gaan ze in principe een leven lang mee. Je krijgt 2 schijven van 2,5 kg en 2 schijven van 1,25 kg. Zo kun je zelf eenvoudig het gewicht aanpassen en op je eigen niveau trainen. Verder is het halter met 35 cm voldoende lang om de dumbellset nog uit te breiden met extra halterschijven.

Fitnessapparatuur

Fitnessvloeren En Sportvloeren - GorillasportsHalterschijven 50mm - Gorillasports

Deze voorkomen dat de schroeven vanzelf losdraaien. Het handvat van het halter is getextureerd, zodat je een stevige grip hebt. De diameter van het halter is 30 mm en aangezien dat de meest gangbare maat is, heb je veel keuze aan extra halterschijven (Homegym Krachtstation - Fitness Shop Sport En Fitness). Tot slot is de Tunturi dumbbellset ook verkrijgbaar met zwaardere gewichten, zoals 15 kg en 20 kg.

RS Sports Dumbellset De RS Sports Dumbellset is wat ons betreft de beste dumbellset van 40 kg; met 20 kg per halter. Deze zware gietijzeren set is van goede kwaliteit en werkt op ongeveer dezelfde manier als de set van Tunturi. Deze verstelbare dumbells set bestaat uit 2 verchroomde stangen van 1,5 kg met 4 schroefsluiters en verschillende halterschijven.

Home Gym Workout Fitness Sport Motiverend

Fitnessapparatuur Kopen  Sports Shop - GORILLASPORTS

Hierdoor kun je ontzettend veel combinaties maken en is deze set zowel voor beginners als gevorderden geschikt. De halters en halterschijven hebben een diameter van 30 mm, waardoor ze ook goed te combineren zijn met andere halterstangen, halterschijven en barbells. Verder hebben de halterstangen een handvat met structuur erin, zodat je een goede grip hebt.

De dumbellset van Gorilla Sports bestaat uit 2 verchroomde halterstangen van ruim 2,5 kg, 4 halterschijven van 1,25 kg en 8 schijven van 2,5 kg. Je zet de halterschijven eenvoudig vast met een veersluiting. Dit werkt veel sneller dan een schroefsluiting en is toch heel stevig en veilig - fitness apparatuur. Met 15 kg per halter is deze set ruim voldoende voor beginnende krachtsporters, maar zullen ook de meeste gevorderden er prima mee uit de voeten kunnen.

Online Sports Winkel, Koop Uitrusting En Accessoires

De Online Sportwinkel! Koop Fitness - GORILLASPORTS5 Tips Voor Het Maken Van Een Homegym - gorillasports.nl

4. Virtu, Fit Vinyl Dumbellset 30 kg Beste goedkope dumbellset €49,90 €89,90 Niet op voorraad De beste goedkope dumbellset van dit moment is volgens ons de Virtu, Fit verstelbare dumbbellset. Deze betaalbare halterset bestaat uit 2 dumbbelstangen met een diameter van 25 cm en verschillende halterschijven van vinyl. Je krijgt er 8 halterschijven van 2,5 kg, 4 van 1,25 en 4 van 1 kg bij.

Alle gewichten samen vormen 2 dumbbells van maximaal 15 kg per stuk. Daardoor zijn ze zowel voor beginners als gevorderde sporters zwaar genoeg. De lage prijs heeft deze goedkope dumbells set onder andere te danken aan de materiaalkeuze - Gorilla Sports Sportschool Vloer Beschermingsmatten. Vinyl is namelijk goedkoper dan gietijzer. Echter hebben de Virtu, Fit halterschijven een behandeling met speciale olie gehad, waardoor ze minder snel scheuren, barsten of beschadigen. homegym.

8kg Kettlebell

Ook voor deze dumbbellset geldt dat je ze niet veel verder uit kunt breiden qua gewicht. Home Gym Extra - IEDEREEN FIT EN GEZOND. 5. Echo, Goods Halterset De Echo, Goods Halterset is de beste dumbellset met barbell halterstang van dit moment. De Echo Goods dumbellset van 30 kg is heel veelzijdig, doordat er ook een langere stang bij zit.

Tot slot krijg je er een e-book bij vol oefeningen en instructies voor het gebruik van de set. Wat is een dumbell? Een dumbell bestaat uit een stang met aan beide uiteinden een gewicht. Dit gewicht kan vast zitten aan de halterstang, maar kan ook een losse halterschijf zijn. Een dumbell is dus een los trainingsgewicht dat je meestal in je hand houdt.

We Hebben Alles In Huis Om Voordelig Te Sporten

Daarbij zijn dumbells in verschillende gewichtsklassen te koop, waardoor ze zowel door beginners als gevorderden gebruikt kunnen worden. Waarom een dumbellset? Een dumbellset bestaat meestal uit een halterstang met meerdere halterschijven die je in verschillende samenstellingen op de halterstang kunt bevestigen - Fitness Materiaal - Afvallen Wat Eten. Hierdoor kun je een dumbell set naar wens aanpassen aan jouw workout en trainingsniveau.

Met een verstelbare dumbells set pas je het gewicht eenvoudig aan en heb je niet voor elke oefening en een andere dumbellset nodig. Hierdoor kun je ook het gewicht steeds wat verder opvoeren naarmate je verder in je training komt, zodat je progressive overload houdt. Tot slot neemt een dumbellset heel weinig ruimte in beslag, waardoor zo’n set ideaal is voor thuis; zelfs als je weinig ruimte hebt. Cardio & Home Gym - Sport & Outdoor.

De Fitnessspecialist

Dit zijn onder andere het gewicht en het materiaal, maar ook de sluiting en diameter van de stang kunnen een rol spelen. De Fitnessspecialist. Hieronder vertellen we je precies wat je moet weten om de beste dumbellset te kopen. Gewicht In de eerste plaats is het gewicht natuurlijk belangrijk. Als je een dumbell set gaat kopen, heb je keuze uit sets met verschillende gewichten variërend van zo’n 10 kg tot 50 kg of meer.

Meestal is het namelijk zo dat een dumbellset van 20 kg – zoals de Tunturi Dumbbellset – uit 2 dumbells van 10 kg per stuk bestaat. Veel mensen zullen aan een dumbellset van 20 kg voldoende hebben, maar als je wat meer ervaring hebt, is het ook goed mogelijk dat een dumbellset van 30 of 40 kg beter bij je past. Gorilla Sports Sportschool Vloer Beschermingsmatten.

Welkom Bij Gorillasports - De Specialist

Om je armen te trainen is 10 kg per dumbell voor jou misschien genoeg, terwijl je voor squats of lunges beter voor 15 kg per stuk kunt kiezen (Welkom bij GorillaSports - De specialist). Materiaal Ook de materiaalkeuze is heel belangrijk als je op zoek bent naar de beste dumbellset. Je kunt halterschijven grofweg in twee groepen verdelen.

Gietijzeren dumbbells – zoals de RS Sports Dumbellset – zijn over het algemeen het meest duurzaam en kunnen een leven lang mee. Het ijzer is wel erg hard en kan schade veroorzaken aan je vloer als je het te hard neerzet of laat vallen. Halterschijven met een rubberen coating – zoals bij de Gorilla Sports Dumbellset – kunnen dit voorkomen.

Sports Shop

Als je op zoek bent naar een goedkope dumbells set, is de kans dan ook groot dat je uitkomt bij een set van vinyl, zoals de Virtu, Fit Verstelbare Dumbbellset. Het nadeel hiervan is dat het materiaal minder lang meegaat en op een gegeven moment kan barsten of scheuren, waardoor de vulling eruit kan komen.

De bekendste twee zijn de schroefsluiting en de veersluiting, maar er zijn ook andere soorten klemmen. Het is in de eerste plaats belangrijk dat de sluiting de halterschijven goed op z’n plaats houdt en dat hij niet vanzelf los kan gaan. Fitwinkel - Fitnessapparatuur, Fitnessartikelen. Daarnaast kan ook het gemak en de snelheid waarmee je de sluiting verwijdert een rol spelen.

Krachtstation - Home Gym - Vechtsport Online
halterschijven 50mm

sports winkels

8kg kettlebell

Een schroefsluiting moet je meerdere keren ronddraaien, terwijl je een veersluiting er zo omheen schuift en er weer afhaalt door hem in te knijpen. Diameter stang Let ook op de diameter van de stang en de openingen van de halterschijven. Dit is met name iets om rekening mee te houden als je de gewichten ook in combinatie met andere fitness materialen, zoals een barbell, wilt gebruiken.

Navigation

Home

Latest Posts

Wat Wel En Niet Te Eten Tijdens Je Keto-dieet

Published Feb 26, 23
7 min read